Návštěva maďarského velvyslance ve Vlašimi

Ve dnech 19. – 25. 3. 2023 proběhla druhá část výměnného studijního pobytu mezi studenty z maďarské školy József Attila Gimnázium Monor a vlašimských středních škol, Gymnázia Vlašim a Obchodní akademie.

V rámci tohoto projektu proběhlo v pondělí dne 20. 3. 2023 na Gymnáziu a Obchodní akademii ve Vlašimi jednání o možnostech další spolupráce a rozvoje výměnných pobytů. Přítomni byli také radní pro oblast vzdělávání a sportu Mgr. Milan Vácha, vedoucí Odboru školství Mgr. Ingrid Vavřínková, bývalý ředitel Vzdělávacího institutu Středočeského kraje Mgr. Jiří Holý, velvyslanec Maďarska v ČR András Baranyi, asistent předsedkyně Meziparlamentní skupiny přátel ČR – Maďarsko Milan Šimko a ředitelé výše zmíněných škol Mgr. et Mgr. Martin Müller a PaedDr. Jiří Tůma. Celá delegace byla v závěru jednání přijata starostou města Vlašimi Mgr. Luďkem Jeništou na recepci ve vlašimském zámku.

Výměnného pobytu se zúčastnilo 10 studentů  a 2 vyučující z maďarské školy József Attila Gimnázium, 5 studentů Gymnázia Vlašim a 5 studentů vlašimské Obchodní akademie. V průběhu pobytu měli studenti možnost nahlédnout do výuky na obou školách, navštívit památky v podblanickém regionu a seznámit se s historií a architektonickými památkami Prahy.   

Poděkování patří vyučujícím PhDr. Evě Spring, Ph.D. a Mgr. Šárce Hlaváčkové, které se postaraly o organizaci projektu a celotýdenního programu pro hosty z Maďarska.

Mgr. et Mgr. Martin Müller, ředitel Gymnázia Vlašim

Prohlášení o přístupnosti