Ceremonie DofE

Ve čtvrtek 16. 2. 2023 se trojice studentů vlašimského gymnázia v doprovodu své vedoucí paní učitelky Evy Spring účastnila předávání právem zasloužených ocenění programu DofE. Akce se uskutečnila v prostorách základní školy Jiráskovy sady v Příbrami.

Program byl následující: po příjezdu (asi v 10:30) byli studenti zapsáni do seznamu hostů a rozděleni do 3 družstev pro pozdější hru. Od 11:00 pak následovalo samotné předávání ocenění. Ke studentům a všem ostatním účastníkům předstoupil ředitel základní školy a spolu s párem velmi sympatických koordinátorů programu všem pogratuloval a přednesl zahajovací řeč. Po ní pak byli jednotlivě předvoláni všichni účastníci a bylo jim předáno ocenění. To se skládalo z papírového certifikátu a blyštivé připínací brože.

Po skončení předávání (po 12. hodině) následovalo hromadné focení a bohaté pohoštění připravené místním bistrem. Jakmile všem slehlo z chutného oběda, všichni účastníci se přemístili před budovu školy, kde na ně čekala odpolední hra. Ta probíhala od 13:00 do 14:00 a její náplní bylo plnit úkoly tematicky spojené s historií města Příbram a samotného DofE.

Ceremonie proběhla ve velmi slavnostní náladě a je více než na místě říct, že si studenti kromě okouzlující brože a oslnivého certifikátu s sebou odvezli i velmi příjemné zážitky a motivaci do budoucna pracovat na sobě samých.

Alexej Křiváček 3. A, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti