Den jazyků

Dne 21. prosince 2022 proběhl na našem gymnáziu tradičně Den jazyků. Letošním tématem byla „Země známá, neznámá“ a jednotlivé třídy si měly možnost zvolit samy, jakou zemi budou chtít ostatním podrobně představit se všemi jejími zajímavostmi a zvyklostmi.

Každá třída se svého úkolu chopila s radostí a díky její představivosti a tvořivosti vznikla nádherná vystoupení celkem devíti zemí. Připravená představení hodnotili jak někteří učitelé, tak třídy 1. C, 2. C, 4. A, 4. B, 8. C. Všechny prezentace probíhaly v anglickém jazyce a pro žáky primy a sekundy byl zajištěn překlad do českého jazyka.

Za dveřmi učeben se během dne D odehrávala prezentace těchto zemí – Kambodži, Kuby, Mexika, Gruzie, Nové Guinei, Brazílie, Ekvádoru, Černé Hory a Izraele. Představení byla nejen krásně zpracovaná, ale převážně poučná a zábavná. Pro primu, sekundu a všechny maturanty bylo velice obtížné vybrat vítěze, nakonec se jím stalo představení Černé Hory, za jejímž vznikem stála třída 5. C. Na druhém místě se umístil Izrael prezentovaný o rok starší 6. C. Tercie, která ačkoli měla letos svou premiéru, vybojovala nádherné třetí místo představením Kambodži. Vítěze čekal chutný dort darovaný Rodinnou cukrárnou ve Vlašimi. Tato odměna byla sladkou tečkou celého dne, na který, doufáme, nikdo z nás nezapomene.

Za 5. C Alex Janák, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti