Gymnázium Vlašim na sportovním kurzu

Školní rok 2020/21 začal pro nás, studenty 4. A a 8. C Gymnázia Vlašim, velmi příjemně. Místo usednutí do školních lavic jsme už v pondělí 31. 8. ráno nastupovali do autobusu, který nás zavezl do kempu Dvořiště, kde jsme měli v rámci sportovního kurzu strávit příštích pět dnů plných sportu, her a zábavy. Už po cestě mezi všemi panovala příjemná atmosféra. Všichni byli rádi, že se znovu po pár měsících shledali jak s kamarády a spolužáky, tak i s našimi dvěma třídními učitelkami, které doplnili ještě pan učitel a paní učitelka tělocviku. Tímto jim chci poděkovat za to, že na nás celý týden dohlíželi a téměř všech aktivit se účastnili s námi.nordic walking

Po příjezdu do kempu přišel pro řadu  z nás asi nejsložitější úkol celého kurzu – postavit stany. Statečně jsme se s touto výzvou poprali, pomohli jsme si navzájem a za necelou hodinu už stálo celé naše stanové městečko. Poté jsme se seznámili s našimi třemi instruktory z outdoorového areálu Slověnický mlýn, kteří pro nás tvořili program, a hned jsme začali s prvními pohybovými aktivitami a hrami, které měly posílit hlavně komunikaci a spolupráci mezi námi. Opravdu nás to bavilo a šli jsme do toho s velkým nadšením, čemuž odpovídá i to, že jsme večer odcházeli spát velmi brzy.

Druhý den jsme se probouzeli za zvuku kapek padající na naše příbytky. Déšť bohužel nepřestal celé dopoledne, tudíž jsme se museli uchýlit k náhradnímu programu uvnitř. Odpoledne vysvitlo sluníčko, proto jsme se rozdělili na dvě skupiny, z nichž jedna odešla do nedalekého Slověnického mlýna zahrát si paintball nebo si zkusit překonat pár překážek v lanovém parku. Ostatní se vydali na procházku s nordic walkingovými hůlkami.

Ve středu nás v Českých Budějovicích čekaly asi dvě nejočekávanější aktivity – paddleboarding na Vltavě a rafty na umělém kanále. Znovu jsme se prostřídali ve dvou skupinách, a i když nám později odpoledne počasí moc nepřálo a začalo dokonce pršet, velmi jsme si to užili a pro většinu z nás to byl nejlepší den celého kurzu.paddleboarding

Předposlední den se prohodily skupiny z úterý a díky krásnému počasí jsme náš poslední program mohli prožít opravdu naplno. Večer se nesl v duchu prohlížení fotek za uplynulý týden, společenských her, zpěvu, tance a zábavy. V pátek ráno už jen zbývalo rozloučit se jak s instruktory, kteří se za ten týden stali téměř našimi kamarády, tak i s celými jižními Čechy a hurá zpátky do Vlašimi.

Myslím, že mohu mluvit za všechny, když řeknu, že jsme si poslední několikadenní akci našeho středoškolského studia velmi užili, přijeli jsme se spoustou nových zážitků a budeme na náš sportovní kurz velmi rádi vzpomínat.

 

Kateřina Svobodová, 4.A, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti