Návštěva z Anglie

V předvánočním a povánočním týdnu byly hodiny angličtiny na vlašimském gymnáziu obohaceny o návštěvu dvou českých dívek studujících v zahraničí.návštěva z Anglie

            Jako první se na gymnazijní půdu vrátila bývalá vlašimská studentka Anežka Aubrechtová, která v současné době studuje v 1. ročníku magisterského studia na Goldsmith, University of London.

            V týdnu po Vánocích nás navštívila rovněž absolventka vlašimského gymnázia Jitka Štollová. Jitka úspěšně studovala na jedné z nejprestižnějších univerzit světa – na univerzitě v Cambridge – kde dokonce získala doktorandský titul. V návazném post-doktorandském studiu Jitka přednášela na univerzitě v Oxfordu a v současné době přednáší v rámci dalšího post-doktorandského studia opět na Cambridge.

            Obě dívky nás seznámily s jejich dlouhou a náročnou cestou. Popsaly nám, jaké jsou výhody i nevýhody studia v zahraničí, co je třeba učinit, abychom se na takové univerzity mohli dostat, a konečně i to, jak vypadá samotná výuka a život v Anglii.  

         návštěva z Anglie   V rámci obou přednášek měli studenti prostor klást i své vlastní dotazy.
            Obě besedy byly velice zajímavé, slyšeli jsme vynikající angličtinu, dozvěděli jsme se spoustu důležitých informací a zejména jsme pochopili, že žádný sen není nemožný, má-li člověk dostatek odvahy a vůle.

 

                                                                                                                      Eliška Králová, 7. C

                                                                                                                      Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti