Němečtí studenti na výměnném pobytu ve Vlašimi

Ve dnech 5. 5. – 11. 5. 2019 se konala 2. část výměnného programu mezi německou školou  Walther – Groz – Schule Albstadt,  Obchodní akademií Vlašim a Gymnáziem Vlašim. Čtyřicet českých a německých studentů tak mělo možnost strávit společně týden plný zajímavých aktivit.

Z bohatého programu můžeme zmínit návštěvy obou vlašimských škol, exkurzi do firmy Agnes v Bohdanči a návštěvu Hutě František v Sázavě, kde si studenti vyzkoušeli, jak se zdobí sklo metodou pískování. Nechyběla ani prohlídka Prahy a Tábora. Pro mnohé německé studenty bylo velkým zážitkem nahlédnutí do české kuchyně, ať už v rodinách, které se o ně skvěle staraly, nebo při přípravě tradičních jahodových knedlíků či při závěrečném opékání špekáčků s ochutnávkou doma vyrobených dobrot. Poděkovat bychom tímto chtěli školní jídelně ZŠ Vorlina a Domečku, protože nám umožnili tyto aktivity zrealizovat.

Společný týden plynul v příjemné atmosféře, studenti si prohloubili své jazykové znalosti a komunikační dovednosti a hlavně upevnili přátelství se svými německými kamarády. Již nyní se těší, až je budou moci na podzim navštívit v Albstadtu.

    Mgr. Petra Šmídlová, koordinátorka výměnných pobytů na Gymnáziu Vlašim

         

Prohlášení o přístupnosti