Exkurze do Prahy

Dne 7. prosince 2016 naše třída 2. C spolu s 1. C vyrazily na výlet do Prahy. Čekalo nás divadelní představení Věštkyně, vraždy a jasnovidci v divadel Rokoko. Příběh začínal v nebi, kde zemřelí vzpomínali, co všechno na zemi zažili. Přesvědčili proto Pánaboha, aby je nechal prožít celý život znovu. Celý příběh byl plný napětí, humoru i tajemných záhad.

Po představení jsme se přesunuli na Staroměstské náměstí, kde jsme si prohlédli starobylou radnici. Viděli jsme nádherné obrazy, erby a dokonce staroměstský orloj zevnitř. Potom jsme se přesunuli do podzemí. Dozvěděli jsme se, že tato místa bývala předtím na náměstí, ale kvůli ochraně před povodněmi byl terén zvýšen a z ulic tak vznikla sklepení. Bylo tu také mnoho studní a v některých byly mince, které chtěli kluci různými metodami získat. Bohužel jsme si nemohli prohlédnout staroměstskou věž kvůli velkému počtu turistů.

Tento výlet byl jeden z nejhezčích, na kterých jsme byli. Většině naší třídy se líbil, nebo aspoň nám moc. Domů jsme sice přijeli až k večeru, ale stálo to za to.

 

Nikola Kášková, Eliška Zejdová (2. C)

Prohlášení o přístupnosti