Pobyt v Bruselu

Ve dnech 1. 6. – 3. 6. 2015 se zúčastnilo 10 studentů vlašimského gymnázia společně se svými učitelkami Mgr. Evou Hronovou a Mgr. Šárkou Hlaváčkovou programu Eurokvíz v belgickém Bruselu. Eurokvíz je soutěž pořádaná Středočeským krajem společně s partnerskými regiony ve Francii, Německu a Polsku. Gymnázium Vlašim tento rok zvítězilo ve složení: Radek Beneš, Štěpán Březina, Radka Coufalová, Pavlína Dvořáková, David Filip, Štěpán Pešout, Jakub Staněk, Pavel Škopek, Lukáš Vesecký a Eliška Zadáková.Brusel

V Bruselu jsme prezentovali náš Kraj, poznali jsme se se studenty z ostatních regionů Evropy, procvičili angličtinu, ale především jsme si dovezli mnoho zážitků. Prošli jsme celý Brusel, navštívili Atomium  a Mini Europe (zábavní park se zmenšeninami známých budov Evropy). Pro nás nejzajímavější pak byla exkurze v Evropském parlamentu: schůzka s europoslancem Ing. et Mgr. Miroslavem Pochem a návštěva Parlamentária, kde jsme si sami zkusili vžít se do role poslanců a rozhodovat o zákonech. Díky našemu pobytu v Bruselu jsme se detailně seznámili s chodem Europarlamentu a prací českých zástupců v této instituci.

Zejména bychom chtěli poděkovat stážistům Tereze Bartošové, Milanu Henrychovi a Michalu Ropkovi z VŠPSV za jejich ochotu věnovat se nám po celou dobu pobytu a dále Lukáši Mičkovi za vlídné přijetí u snídaně v agentuře Access EU.

 

Za všechny zúčastněné Radek Beneš, Gymnázium Vlašim

 

Prohlášení o přístupnosti