Pomáháme zvířatům

V letošním roce jsme navázali spolupráci se Záchrannou stanicí pro živočichy ČSOP Vlašim.
logo stanice.jpg

Na podzim jsme ve spolupráci s pracovnicí záchranné stanice Lenkou Bohatou a veterinářkou při stanici paní MVDr. Martinou Simandlovou přispěli do sbírky pro Psí útulek Maršovice (viz http://www.utulek-marsovice.estranky.cz/ ).
Všem dárcům z řad našich studentů děkujeme!

18. 12. 2014 se žkáněáci 1. A a B zúčastnili vypouštění káněte ve vlašimském parku. Vedoucí stanice Ing. Stanislav Němec seznámil žáky s činností záchranné stanice a důvodem umístění káněte do stanice. Po vyléčení se část zvířat vrací zpět do přírody, ale u některých přetrvává jejich hendikep a musí zůstat v trvalé péči lidí (stanice, paraZOO,…). Právě káně, které bylo vypouštěné, mělo to štěstí, že se mohlo vrátit zpět do přírody. (viz fotogalerie)

lišky
Dále jsme se rozhodli podpořit činnost Záchranné stanice pro živočichy ČSOP Vlašim také poskytnutím materiálního daru anebo tzv. produktovým sponzorstvím (více na http://www.pomoczviratum.cz/). Proto od února 2015 vyhlašujeme ve škole sbírku pro záchrannou stanici.

netopýr

Přispět se může formou:
krmiva pro zvířata – masové konzervy, granule pro psy nebo kočky, tvrdé pečivo, piškoty, různé sušené plody: jablka, švestky, černý bez, neloupané lískové ořechy, dále pak obilniny: řepka, slunečnice, sovapšenice, ječmen, kukuřice; mouční červi, specializovaná krmiva pro ptáky (granule, sušený hmyz, směsi na dokrmování ptáčat…), některé vitamínové prostředky a další
staré čisté bavlněné hadry
staré noviny – klasické noviny ze savého papíru
další potřeby jako například jednorázové gumové rukavice, sací podložky pod zvířata, lahve s různými dudlíky na odchov mláďat savců, po domluvě vybrané hračky pro zvířata v zoo a další
Materiální dary bude shromažďovat Mgr. Eva Hronová kabinet B56.

RNDr. Věra Chroustová

 

Prohlášení o přístupnosti