Lyžařský kurz

Od 1. do 8. 3. 2014 se uskutečnil lyžařský kurz v Krkonoších (Benecko) pro tercii a 2. A Gymnázia ve Vlašimi. I přes nepříznivé počasí se celá tato akce vydařila. Byli jsme ubytováni na chatě Lesní zátiší. Personál tohoto penzionu o nás celý týden dobře pečoval a snažili se nám vyjít vstříc.

Přestože byly k dispozici jen dvě sjezdovky, chodili jsme lyžovat každý den. Hned v neděli jsme ukázali učitelům své schopnosti a rozdělili jsme se do čtyř skupin, ve kterých jsme lyžovali po celý týden. Jezdili jsme dokonce slalom, kterého se všichni zúčastnili. I když bylo v okolí méně sněhu, než jsme počítali, chodili jsme také na běžky, na nichž polovina výpravy v životě nestála. Běžkovali jsme tři dny a naučili jsme se nové kousky, na které nikdy nezapomeneme.hory

Lyžovali jsme vždy dopoledne a dvakrát jsme byli na večerním lyžování, které se nám některým velmi líbilo. Odpoledne patřilo běžkám a krásným procházkám po okolí. Navštívili jsme rozhlednu Žalý a zdejší městečko Benecko.

V penzionu nám vařili velmi chutně, takže jsme nestrádali. Večer jsme měli volný program a občas si pro nás terciány něco připravila 2. A. Většinou to byly nějaké hry a jednou nás dokonce překvapili “bojovkou”. Jako každý rok se uskutečnil Misák Benecka, kde jsme mohli zhlédnout vynikající výkony. Poslední noc také proběhla ne moc oblíbená Kanada, při které si polovina lidí sáhla na kliku namazanou zubní pastou.

Lyžařský kurz se nám velmi líbil. Děkujeme personálu penzionu Lesní zátiší za skvělé zázemí a také našim profesorům Venuši Průšové, Martě Bechyňové, Rudolfu Jánošíkovi a Ladislavu Holejšovskému za to, že tam s námi byli a starali se o nás.

 

Michaela Janoušková a Anežka Farionová

studentky tercie

Prohlášení o přístupnosti