Poznávací výlet 2. A, B Gymnázia Vlašim

V termínu od 16. června do 21. června se studenti druhých ročníků čtyřletého gymnázia zúčastnili poznávacího zájezdu. Cestovali jsme napříč čtyřmi evropskými státy, a to Německem, Rakouskem, Švýcarskem a Lichtenštejnskem.

Naše první kroky vedly do Bavorského lesa. Zde nás čekala stezka korunami stromů končící na rozhledně tzv. bavorské Eiffelovce. Poté jsme se přesunuli do Salzburgu, rodiště W. A. Mozarta. V podvečerních hodinách nás ještě čekal přejezd na ubytování do penzionu situovaného pod horským masivem.historie

Druhý den byl pro nás připraven neméně zajímavý program. V oblasti Berchtesgadenu jsme měli zajištěnou prohlídku stejnojmenného solného dolu. Zde jsme absolvovali jízdu vláčkem do nitra hory, plavbu po podzemním solném jezeře, jízdu po dřevěných skluzavkách a zároveň jsme se dozvěděli informace o těžbě soli. V poledních hodinách jsme přejeli do východního Bavorska k jezeru Chiemsee a pak jsme navštívili pohádkový zámek Ludvíka II. Bavorského Neuschwanstein  stojící na skále v lesích u Labutího jezera.

Ve středu jsme mohli obdivovat krásy ostrova Mainau s barokním zámeckým komplexem a pavilonem motýlů. Nedaleká Kostnice nás přivedla do 15. století a seznámila s okolnostmi církevního koncilu, během něhož byl upálen mistr Jan Hus. Abychom si připomněli jeho památku, navštívili jsme Husův kámen, který připomíná místo jeho upálení.historie

Následující den byl pro nás nejnáročnější. Kochali jsme se krásou Rýnských vodopádů. Dále následovala prohlídka velkých švýcarských center, jako jsou Curych a Lucern, ale i menšího města Zugu. V nočních hodinách jsme dorazili do hlavního města Lichtenštejnska Vaduzu. Toto místo nás naprosto okouzlilo svou čistotou a knížecím sídlem tyčícím se nad městem.

Po nočním přesunu autobusem zpět do ČR jsme ještě navštívili zámek Zbiroh. Celý výlet se obešel bez zranění a všem se moc líbil.

V závěru bychom rády poděkovaly naším třídním profesorkám, které tento výlet umožnily.

Vendula Kříženecká, Kristýna Tulachová  2. A

Prohlášení o přístupnosti