Úspěch v hokejbalu

Ve Svitavách a Moravské Třebové proběhlo 31. 5. – 2. 6. 2013

(Oproti termínovému kalendáři došlo k termínové „výměně“ akcí Mistrovství přípravek za Mistrovství minipřípravek. Ligová komise hokejbalu byla nucena provést změnu termínu z 8. 6. – 9. 6. na 31. 5. – 2. 6. 2013 z důvodu jiné sportovní akce ve Svitavách.)

Mistrovství České republiky přípravek v hokejbale.

Tým HBT Vlašim se probojoval, až do finále turnaje, kterého se zúčastnilo 20 týmů (rozdělených do čtyř skupin) z celé republiky.

Porazili SK Pedagog České Budějovice – 8:1, HBC Alpiq Kladno – 2:0, HBC Hostivař – 2:1 a prohráli jen zápas s HBC Hradec Králové 1988 – 1:3. Ve skupině A skončili na druhém místě.

Další utkání sehráli již v play-off skupině o 1. až 10. místo, která byla sestavena podle výsledků skupin. Zvítězili nad TJ ACS Malenovice SV 2:0, ve čtvrtfinále zdolali TJ Sršni Svitavy 4:0 a v semifinále vrátili prohru HBC Hradec Králové 1988 – 2:1.

A už je čekalo jen finále s HBC Hostivař!

Podle fanoušků i pořadatelů to bylo rozhodně to nejlepší, co mohli diváci vidět. Hostivař se ujala vedení 2:0, ale Vlašim se nevzdala. Hostivařským se nedařilo a naopak Vlašim hrála stále více před hostujícím brankářem a před koncem první půle snížila na rozdíl jedné branky. V druhé části se Vlašimi podařilo vyrovnat na 2:2. Vítěze neurčilo ani pětiminutové prodloužení a tak se hráči připravovali na nájezdy. V pěti sériích po výborných výkonech obou brankářů neuspěl nikdo ze střelců. Hostivařský hráč sice v poslední páté sérii nastřelil horní tyč, ale rozhodčí nájezd přesně posoudil. Ve prospěch Vlašimi rozhodla až šestá série, v které vlašimský útočník překonal přesnou střelou hostivařského brankáře. HBT Vlašim, tak letos slaví po extraligovém titulu mužů i titul v kategorii přípravek.

Naší školu reprezentovala v týmu HBT Vlašim, který získal zlaté medaile, Nikola Dýcková.

K tomuto úspěchu celému týmu gratulujeme.

 

Prohlášení o přístupnosti