Maturitní ples Gymnázia Vlašim

Jako každý rok i letos maturanti vlašimského gymnázia oslavili blížící se maturitní zkoušku a zakončení studia společenskou akcí – maturitním plesem.

         V sobotu 26. ledna se kulturní dům Karlov v Benešově zaplnil maturanty, jejich rodiči, členy učitelského sboru i dalšími návštěvníky. Už při příchodu mohl každý podle výzdoby vytušit téma plesu, kterým byla Filmová noc. Na úvod zazpívali maturanti studentskou hymnu Gaudeamus Igitur, čímž důstojně zahájili celý ples. Následovalo vystoupení taneční školy Salta Struhařov a pak už mohli všichni zhlédnout nástupy jednotlivých tříd. Nejprve se představila třída 4. A s veselými tanci na písně z filmu Rebelové a po nich oktáva, která zatančila na hudbu z Pirátů z Karibiku. Oba nástupy se třídám povedly a následovala další taneční vsuvka v podobě moderního tance členů skupiny Blackstar. 

         Tradiční součástí plesu je šerpování. Studenti si jdou po červeném koberci pro stuhu a květinu a zároveň se o nich mohou návštěvníci plesu od moderátora něco dozvědět. Pak už zbýval jen přípitek, „zlatý déšť“ a zábava mohla začít. Celý ples hudebně doprovázela kapela Horváth band, která zahrála písně lidové i moderní, a potěšila tak všechny tanečníky. Neodmyslitelnou součástí večera byla také bohatá tombola.

         Když si všichni dostatečně zatancovali a popovídali, ples se po druhé hodině ranní přiblížil ke konci. Všichni si ho užili a maturanti budou mít hezké vzpomínky na tuto jedinečnou událost. Velké poděkování patří všem, kdo pomáhali ples organizovat, sponzorům a dalším, bez kterých by se taková akce nemohla uskutečnit. Děkujeme a těšíme se na příští rok.

Anna Kucharčíková, oktáva

Prohlášení o přístupnosti