Expedice DofE

Ve dnech 24. až 26. června jsme se jako skupinka čtyř statečných plnitelů DofE zúčastnili stříbrné expedice, která měla prověřit naše schopnosti v přírodě. Cestou jsme například nesměli používat mobilní telefon a ani si nemohli nic kupovat. Proto jsme si veškeré jídlo a pití jsme nesli na zádech. Před cestou jsme si také stanovili cíl naší expedice, tedy zaznamenání herbáře, a mohli tak s chutí vyrazit. Prověřeni bronzovou expedicí jsme již věděli, že nás nečeká nic jednoduchého.

Expedici s námi šla i studentka Magdaléna Musilová z blanského gymnázia, které tímto děkujeme, že doplnila naši skupinu. Naše výprava započala v Horní Cerekvi, odkud jsme měli naplánovanou trasu až do Jihlavy. Celkem tedy 43 km. Prvním přespávacím bodem byla travnatá pláž u koupacího rybníku v Batelově, kde jsme, kromě otravných komárů, měli skvělé podmínky na přespání pod plachtičkou. Po dlouhém druhém dni jsme večer zakotvili u turistického přístřešku a opět u rybníku. Na konci obou dní byla naší největší odměnou výborná večeře, kterou jsme si s pomocí plynových bombiček a kastrůlků zvládli uvařit. Poslední den už zbývalo jen dokončení trasy do Jihlavy a hurá zpátky domů.

Rádi bychom poděkovali také našim vedoucím panu Kalinovi a Babkovi, kteří nám s organizováním celé expedice pomohli. Myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že jsme si celou expedici náramně užili a odnesli si opět spoustu krásných vzpomínek.

Markéta Kokešová, Victorie Birhanzlová, Vít Macháček, 7. C, Gymnázium Vlašim

expedice Dofe
Prohlášení o přístupnosti