Náš den v Komunitním centru Zahrada

Dne 17. 4. 2024 měly některé třídy našeho gymnázia možnost vybrat si exkurzi podle vlastních preferencí. Na výběr jsme měli např.: prohlídku Národního památníku na Vítkově, turistiku v okolí Vlašimi nebo vypomáhání v Komunitním centru Zahrada ve Vlašimi.

Několik z nás si vybralo právě dobrovolnickou činnost v Charitě, kde jsme pomáhaly zdejším pracovnicím. Třídily jsme víčka, pomáhaly s výrobou ozdobných kolíčků, které se prodávaly na Májových slavnostech za účelem vybrat peníze na auto pro převážení seniorů. Dostaly jsme také možnost zkusit si resuscitaci, což se nám všem úspěšně povedlo. Dále nás čekalo seznámení s Komunitním centrem Zahrada a se službami, které nabízí. Paní D. Kucharčíková nás provedla po celé budově a vysvětlila, co k čemu slouží a jak se jednotlivé věci i prostory využívají, dále nás také seznámila s dalšími službami Charity jako je denní stacionář. Nakonec jsme si povídaly i o ekologii, udržitelnosti, třídění a možnostech, jak se každý může zapojit do boje proti ohromnému množství odpadu.

Den v Komunitním centru Zahrada pro nás byl velmi poučný. Bylo hodně zajímavé vidět, o co všechno se zdejší pracovníci starají, slyšet životní příběhy a plány Charity do budoucna. Doufám, že i ostatní si své exkurze užili tak jako my.

Aneta Klemová, 6. C, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti