Vlašimské gymnázium oslavilo Den Země

Každý rok se ve stejný den lidé spojí ve jménu jednoho společného cíle – ochrany naší planety. Tím dnem je 22. duben a nazývá se Den Země. Připomíná nám, že Země je naší jedinou domovinou a že je naší povinností chránit ji pro budoucí generace.

V letošním roce se k jednomu společnému úkolu spojily třídy prvních ročníků. Jejich cílem byla péče o životní prostředí v nejbližším okolí. Vydali se do přírody i kolem školy, aby odstranili odpadky a pomohli udržet tato místa čistá. Odpadky představují riziko pro přírodu, zvířata i lidské zdraví. Jejich odstraňování tedy nemá jen estetický význam. A navíc praktické zapojení do čištění přírody může lépe přispět k výuce odpovědného nakládání s odpady a podpoře udržitelného životního stylu než pouhá teoretická výuka.

Třídy prima, sekunda a tercie se kromě úklidu zapojily také do aktivit zaměřených na vzdělávání o změně klimatu. V zámeckém parku pro ně starší studenti ze septimy připravili stanoviště s různými úkoly. Za jejich splnění získávali skleněné kuličky a nejlepší týmy sladkou odměnu.

Během oslavy Dne Země jsme měli štěstí na příznivé počasí, což nám umožnilo strávit hezký den mimo školní lavice. Připomněli jsme si, že každý z nás má moc měnit svět kolem sebe.

Rádi bychom poděkovali ČSOP Vlašim za spolupráci při organizaci této události.

Martina Fialková, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti