Robosoutěž 2023 pro středoškolské týmy

Letos, tak jako každý rok, se naše gymnázium zúčastnilo Robosoutěže, kterou pořádá Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze.

Po příchodu do Zengerovy posluchárny, kde se soutěž koná, začaly všechny týmy na vyhraněných herních polích své roboty testovat. Letošním zadáním bylo sbírání kostek a jejich následné využití k postavení věže. Šlo sice o těžký úkol, ale i tak se 6 týmů z našeho gymnázia ničeho nezaleklo. Po třech kolech v první části soutěže postoupily do druhé, vyřazovací části, tři týmy – JOZEVISTÉ ze 7.C ve složení Josef Dušek, Tomáš Pistorius, Antonín Havel, Jiří Vyhnal, NONAME z 8.C ve složení Filip Vopálka, Ema Káninská, Lukáš Zeman a PARAKU z 2.A ve složení Jakub Průcha, Pavel Holejšovský, Radek Vojta. Soutěžilo se mezi šestnácti týmy o postup do finálového kola. 

Nakonec se JOZEVISTÉ umístili na slušném 13. místě, NONAME na (prvním nepostupovém) 9. místě a PARAKU na pěkném 7. místě. Díky tomu postupují a my jim budeme moci v prosinci fandit ve finále.

Děkujeme všem zúčastněným týmům – CRAB (Michal Habermann, Miroslav Jaroš, Tomáš Baumruk), PARAKU (Jakub Průcha, Pavel Holejšovský, Radek Vojta), JOZEVISTÉ (Josef Dušek, Tomáš Pistorius, Antonín Havel, Jiří Vyhnal), SKYPR (Matěj Timko, Matěj Kyselý, Jonáš Zavadil), NONAME (Filip Vopálka, Ema Káninská, Lukáš Zeman), PES KTERÝ ŠTĚKÁ NEKLOUŽE (Šimon Janda, Jiří Vondráček, Jan Pěkný) a také samozřejmě paní učitelce Bechyňové, která s námi na soutěž jela.

Za soutěžící Ema Káninská, 8.C

Prohlášení o přístupnosti