Studenti Gymnázia Vlašim a OA Vlašim ve Francii 

Po téměř ročním plánování našeho výletu na závěr druhého ročníku jsme se konečně dočkali. Přišel náš vytoužený týden a s ním spojený výlet do Normandie a Paříže. V neděli 18. června 2023 jsme se sešli ve 13 hod. u Penny, kde už na nás čekal autobus cestovní kanceláře. Do něj jsme nastoupili nejen my, studenti 2. A Gymnázia Vlašim, ale i 15 studentů z 1. A Obchodní akademie Vlašim, kteří nám doplnili počet účastníků. Hurá, jedeme! Naše první plánované zastavení bylo Azurové pobřeží na severozápadě Francie. Jeli jsme celou noc a na místo dorazili v 8 hodin ráno. Odpoledne jsme navštívili město Rouen a po prohlídce jsme dojeli na ubytování. 

Ráno jsme pokračovali na nejslavnější pláž Omaha, kde proběhlo za II. světové války vylodění spojenců. Další den jsme navštívili Mont Saint Michel s klášterem, který je úžasnou středověkou památkou. Pak už nám zbývala jen sladká Paříž, kde jsme strávili poslední dva dny. Prošli jsme Louvre, Eiffelovu věž a další památky a zajímavá místa tohoto města. Také jsme se plavili výletní lodí po Seině. Pak už nás čekala jen cesta domů, po které výlet skončil, a nám začalo být smutno. Do Vlašimi jsme se vrátili v sobotu 24. června dopoledne. 

Za tento úžasný týden bychom chtěli poděkovat vedením obou škol, že nám umožnila celotýdenní výlet, a za organizaci a doprovod děkujeme především paním učitelkám – za Gymnázium Vlašim třídní učitelce P. Šmídlové a paní učitelce B. Vobecké a za OA Vlašim paní učitelce M. Jarošové.

                                                             Jana Vrňáková, 2. A, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti